HomeDuurzaamSocial Return on Investment

Social Return on Investment

Voor ons is Social Return geen verplichting maar een vanzelfsprekend onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom zijn we er ook al veel langer mee bezig. Bovendien biedt Social Return ons volop kansen. Met ons hechte externe netwerk geven wij mensen die moeilijk aan werk komen (zoals langdurig werklozen of re-integranten) en scholieren uitzicht op een werkplek binnen of buiten de bouwwereld.

Boomen, Anoek van den
Anoek van den Boomen, manager Human Resources

Unieke talenten

Anoek van den Boomen, manager Human Resources bij Van Hattum en Blankevoort: “Ik ben binnen ons bedrijf het aanspreekpunt  op het gebied van social return. Bij Van Hattum en Blankevoort zien we social return niet als een verplichting maar als iets dat ook echt waarde toevoegt. Dat alles vanuit de visie dat iedereen een kans op werk, een bijdrage te leveren en bij anderen te horen, verdient. Bij Van Hattum en Blankevoort gaan we uit van de unieke talenten van mensen. En die zetten we in op plekken waar geleerd mag worden, waar de onderneming innovatief wil zijn, en waar ze van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de klant en haar omgeving.”

Inschuiven Kunstwerk 160

Drie voorbeelden

De Haak om Leeuwarden
Bij dit project hebben we 12 mensen die moeilijk aan werk komen en 12 scholieren betrokken. Zo hebben we mensen opnieuw aan werk geholpen en leerlingen de kans gegeven zich te ontwikkelen door het volgen van scholing in combinatie met werk. Bekijk dit project.

 

A4 Delft-Schiedam
Samen met onze combinanten hebben wij 20 werklozen of re-integranten ingezet op het project. De kandidaten zijn voornamelijk ingezet ter ondersteuning van eigen medewerkers. De samenwerking verliep goed en zowel de vertegenwoordigers van de combinanten als de SROI-kandidaten kijken terug op een vruchtbare samenwerking.  De kandidaten droegen bij tot het succes van het project. Bekijk dit project.

 

SAAone
Op dit project hebben we 20 werklozen of re-integranten geplaatst, onder meer in keetondersteuning en kantoorfuncties. Voor de doelgroep bouwplaatsleerlingen hebben we een samenwerking tot stand gebracht met de opleider van de civiele betonbouw leerlingen (Civilion), de leverancier van bouwplaatsmedewerkers en de partners van combinatie. Bekijk dit project.

+