icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 juni 2017

Maximale waardering hoogwatergeul Veessen-Wapenveld

De hoogwatergeul Veessen-Wapenveld scoort de maximaal haalbare waardering als het gaat om de gerealiseerde Ruimtelijke Kwaliteit en Vormgeving. Het gaat hierbij om zowel het grondwerk als de gerealiseerde kunstwerken van onder meer de in- en uitlaat. Dit is de eerste conclusie van het Kwaliteitsteam dat de hoogwatergeul bezocht.

De samenwerkingspartners Rijkswaterstaat (programma Ruimte voor de Rivier), Waterschap Vallei en Veluwe en Combinatie IJsselweide (Boskalis bv en Van Hattum en Blankevoort bv) zijn blij met de conclusies. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin: "Een geweldige prestatie van alle betrokken partijen. In goede samenwerking zijn we de afgelopen jaren zorgvuldig te werk gegaan. We hebben bewezen goed werk afgeleverd. Bewoners hebben nu, na onrustige jaren, een veilige, economische sterke en mooie leefomgeving terug."

Uitgevoerd tot in de finesse

Het Kwaliteitsteam, een onafhankelijke commissie van experts op het gebied van Ruimtelijke Kwaliteit en Vormgeving, beoordeelt de totale realisatie van de hoogwatergeul als 'goed' en concludeert: 'Majeur, zwaar en kwetsbaar project dat zorgvuldig is uitgevoerd tot in de finesses, zowel in grondwerk als kunstwerken. Behorend tot de top 5 Ruimte voor de Rivier-projecten. Knappe prestatie en teamwerk in een omgeving met (aanvankelijk) veel weerstand. Het project kenmerkt zich door een heldere landschapsopbouw op de overgang van Veluwe naar de IJssel, met mooi vormgegeven eigentijdse waterwerken. De aanleg van de hoogwatergeul betekent een versterking en economische impuls van het gebied.' Het officiële eindoordeel van het Kwaliteitsteam volgt in juli. De hoogwatergeul Veessen-Wapenveld is zo goed als gereed. Combinatie IJsselweide is bezig met afrondende werkzaamheden tot naar verwachting 31 juli 2017.