icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 april 2013

Treinverkeer door Nijverdal

Vanaf 1 april is de tunnel door het dorp Nijverdal voor het treinverkeer in gebruik genomen. Dat betekent dat de spoorverbinding tussen Zwolle en Almelo weer is hersteld.

Trein door Nijverdal

Vanaf december 2009 moesten reizigers met de bus reizen tussen station Nijverdal en het tijdelijk aangelegde station Nijverdal-West.

 

Ook het nieuwe station Nijverdal, dat net voor de tunnel verdiept is aangelegd in het centrum van het Twentse dorp, verwerkt vandaag zijn eerste echte passagiers.

De treintunnel maakt deel uit van het combiplan Nijverdal. Het plan omvat ook een tunnel voor het autoverkeer op de N35, opdat het doorgaande verkeer op die hoofdweg niet meer dwars door het centrum van het textieldorp hoeft. Gepland is dat de tunnel voor het autoverkeer in 2014 gereed is, zodat deze aan het eind van dat jaar in gebruik kan worden genomen.