icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 maart 2014

Volker InfraDesign werkt mee aan onderzoek krachtswerking prefab brugliggers

In samenwerking met de TU Delft en Rijkswaterstaat is Volker InfraDesign gestart met een onderzoek naar de krachtswerking van prefab brugliggers. Sebastiaan Ensink is hier vanuit Volker Infra- Design bij betrokken met als doel om op dit onderwerp te promoveren. Dit onderzoek is zeer relevant aangezien we bij projecten steeds vaker te maken krijgen met bestaande (oude) viaducten die veelal moeten worden herberekend, opgewaardeerd of waarvan de restlevensduur moet worden bepaald. Er is een onderzoek gestart waarbij gebruik wordt gemaakt van een uitzonderlijk grote proefopstelling van bijna 12m lang en 6,5m breed (schaal 1:2).

Kennis vergroten

Volker InfraDesign hecht er waarde aan om betrokken te zijn bij dit onderzoek waarbij tegelijkertijd de samenwerking en de contacten met de TU Delft (verder) worden versterkt. Doel is tevens om de kennis op het gebied van herberekenen binnen Volker InfraDesign te vergroten.