icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 oktober 2019

Vrijwillig de handen uit de mouwen bij Lingebolder

Een invasie van zo’n 80 bouwers van Van Hattum en Blankevoort nam op een herfstachtige middag in oktober ASVZ zorginstelling de Lingebolder in Leerdam tijdelijk over, om gezamenlijk tientallen klussen voor de zorginstelling uit te voeren. Rondom de 22 huizen van mensen met een beperking werd allerhande onderhoud en renovatiewerk uitgevoerd.

Oranje leger

Vrijwillig en volledig in hun eigen tijd maakten de bouwers zich verdienstelijk voor de cliënten, die maar wat nieuwsgierig waren naar wat er op hun terrein gebeurde. Het ‘oranje leger’ maakte behoorlijk indruk, en met elkaar werd het een gezellige, waardevolle middag.

Klussen in recordtempo

In recordtempo werden afgebladderde banken en tafels geschuurd en geschilderd, schuurtjes en tuinen opgeruimd, onkruid gewied, bloembakken en tuinmeubilair hersteld of zelfs opnieuw gemaakt, plantjes werden gepoot en de speeltuin opgeknapt. Tussendoor was er tijd om een rondje te fietsen met bewoners en zorgden bouwers samen met cliënten voor de inwendige mens.

Elk jaar een ander goed doel

Elk jaar kiest aannemer Van Hattum en Blankevoort een nieuw goed doel voor haar jaarlijkse bedrijfsuitje, waar men samen met elkaar graag de handen uit de mouwen steekt om anderen te helpen. Er is veel animo voor de maatschappelijk verantwoorde invulling van het event en het zorgt bovendien voor veel saamhorigheid. De directie van het bedrijf staat zelf ook gewoon onkruid te wieden, hapjes te maken en te zagen.

In 2018 namen we met elkaar speeltuin Noordsepark onderhanden. Tienduizend stoeptegels schepten we weg en honderden stukken hekwerk trokken we uit de grond. Alles om meer ruimte te maken voor groen.

Ook leveranciers droegen hun steentje bij

Ook leveranciers van de aannemer ondersteunden het goede doel en droegen hun steentje bij. Volker Stevin Materieel, Boels, Voskamp, Rijnja en Verhoef Catering leverden een groot deel van hun materiaal gratis of tegen sterk gereduceerde tarieven. Ook de lokale Albert Heijn in Leerdam ondersteunde de klussers met fris en fruit.

Zorg eerste prioriteit

Bij de Lingebolder waren veel klussen blijven liggen, omdat de zorgtaken voor cliënten vanzelfsprekend prioriteit krijgen. De instelling kon de hulp van de aannemer dus enorm goed gebruiken.

Kortom: een zeer waardevolle, dankbare en geslaagde dag voor zowel de Lingebolder als medewerkers van Van Hattum en Blankevoort!