icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 10 juli 2012

Aanleg kade Argos gestart

VSF, onderdeel van Van Hattum en Blankevoort en VolkerWessels, is gestart met de eerste funderingswerkzaamheden voor de nieuwe kademuur voor Argos. De 400 meter lange kademuur komt in de Nieuwe Waterweg tussen de 1ste en 2de Petroleumhaven. De kade is straks geschikt voor Aframax olietankers en wordt in 2013 in gebruik genomen.

120710 start kademuur
Aframax olitankers hebben een lengte tot 250 meter, een breedte tot 45 meter en een maximale diepgang van 15,2 meter.
De kademuur bestaat uit een combiwand voorzien van verankering. Havenbedrijf Rotterdam is opdrachtgever. Volker Staal en Funderingen, Firma Hakkers Werkendam en Van Hattum en Blankevoort Regio Zuid voeren de werkzaamheden uit. 

Op dit moment worden er damwanden aangebracht om een pomphuiskelder te kunnen slopen. Deze pomphuiskelder dateert nog uit de tijd dat het terrein in gebruik was als raffinaderij. De overige delen van de raffinaderij zijn reeds eerder gesloopt en afgevoerd.