icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 mei 2015

Amerpoort ontvangt betonplaat als dank voor creativiteit

In de tuin van Het Kwatrijn, onderdeel van zorgorganisatie Amerpoort, staat sinds 13 mei een betonnen element met versieringen erin. Amerpoort ontving de betonplaat van Van Hattum en Blankevoort als dank voor de creativiteit van haar verstandelijk beperkte bewoners. Zij maakten de tekeningen die als betondecoratie te bewonderen zijn op ecoduct Boele Staal in Soesterberg.

Samen met opdrachtgever Provincie Utrecht werd Amerpoort betrokken bij het ontwerp van de betonnen elementen op het ecoduct, enorme platen van 3 bij 2 meter. Op basis van de schetsen van cliënten van Amerpoort ontwierp studio Berry Slok, waarmee Amerpoort al bij eerdere ecoducten samenwerkte (ecoduct Treeker Wissel over de N227 en ecoduct Beukbergen over de N237), de elementen van dit ecoduct over de N237 bij Soesterberg.

Dank voor creativiteit

Bij het omzetten van de schets naar een betonnen plaat is er een ‘proefelement’ van 1 bij 1 meter gemaakt, dat geen functie meer had maar nog wel in perfecte staat verkeerde. In overleg met Amerpoort en Provincie Utrecht besloot Van Hattum en Blankevoort het element te schenken aan het zorgcentrum als dank voor de creativiteit van haar cliënten. Nu is het betonnen element te bewonderen in de tuin van Het Kwatrijn.

Over Het Kwatrijn

Het Kwatrijn, onderdeel van zorgorganisatie Amerpoort, is een locatie met vier woningen en drie dagbestedinglocaties voor mensen met een verstandelijke beperking en zeer moeilijk verstaanbaar gedrag. Het Kwatrijn is gesitueerd op een zeer groen terrein aan de rand van De Engh in Soest. Het biedt de kwetsbare doelgroep de bescherming en privacy die zij nodig hebben. Het Kwatrijn is ook een woon- en werklocatie voor de jongvolwassenen van ‘het Fasehuis’. Deze bewoners, met een matig verstandelijke beperking, bereiden zich voor op een leven in de maatschappij binnen de beschermde omgeving van deze plek.