icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 november 2016

Aquaduct Vechtzicht Muiden genomineerd voor Nederlandse Bouwprijs

Het aquaduct Vechtzicht Muiden van project Uitbreiding A1-A6 is één van de drie genomineerden voor De Nederlandse Bouwprijs 2017 in de categorie Civiele Kunstwerken.

Aquaduct muiden 2016

De Nederlandse Bouwprijs wordt sinds 1991 elke twee jaar uitgereikt. Het beoordelingskader voor de inzendingen voor De Nederlandse Bouwprijs wordt gevormd door People, Planet, Profit en bovendien moet het project van opvallende kwaliteit zijn. Op 6 februari 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Gala van de Bouw in Utrecht.

Uit het juryrapport

‘Met het Aquaduct Vechtzicht Muiden is het gelukt om een zeer complexe infrastructurele opgave op een innovatieve wijze te realiseren. In technisch en organisatorisch opzicht is dit een zeer vernieuwend en hoogwaardig uitgevoerd project. De ingreep verbetert onmiskenbaar de openbare ruimte in dit gebied en is daarmee een verbetering voor mens en dier.’

Bouwcombinatie SAAone

Uitbreiding A1-A6 wordt in opdracht van Rijkswaterstaat gebouwd door bouwcombinatie Saaone, een samenwerking tussen VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, KWS, Vialis en VolkerRail en Boskalis, HOCHTIEF en DIF.