icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 mei 2020

Artikelenreeks over Zeesluis IJmuiden in Cement

OpenIJ heeft voor het vakblad Cement in samenwerking met Rijkswaterstaat een viertal artikelen geschreven over de bouw van de zeesluis. Van Hattem en Blankevoort is trots deel uit te maken van het corsortium OpenIJ.

Grootste sluis ter wereld

Een nieuwe, grotere zeesluis in IJmuiden moet ruimte bieden aan de steeds groter wordende zeeschepen en daarmee de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren. Technisch hoogstandje van het project zijn de deurkassen die zijn uitgevoerd als pneumatische caissons. In een vierluik neemt vakblad Cement de lezer mee in het ontwerp en de uitvoering van de nieuwe sluis. Het eerste artikel is een inleiding van project. In deel 2 wordt het ontwerp van de deurkassen behandeld en in deel 3 de pneumatische caissonmethode waarmee deze zijn uitgevoerd. Tot slot wordt in deel 4 beschreven hoe volgens de observational method tijdens de realisatiefase aanpassingen in het uitvoeringsplan werden gedaan.

Foto: Ko van Leeuwen