icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 31 januari 2017

Beton in een circulaire economie

In al onze kunstwerken verwerken wij beton. Verduurzaming van beton staat daarom hoog op onze agenda. Samen met onze ketenpartners komen wij steeds dichterbij ons doel.

Recent is er weer een piketpaaltje gezet. Samen met zusterbedrijf KWS tekenden wij met onze ketenpartnes in Utrecht het convenant ‘Beton in een circulaire economie’.

 

De gemeente Utrecht heeft de ambitie om in 2020 100% van het vrijkomende betongranulaat her te gebruiken en een CO2-reductie van 30% te behalen. De gemeente gaat samen met de bedrijven die het convenant tekenden beton duurzamer inkopen. Daarnaast scheiden deze bedrijven bij sloopprojecten het materiaal beter, waardoor het hergebruikt kan worden.

 

Ook als lid van het Netwerk Betonketen Utrecht helpt Van Hattum en Blankevoort deze ambitie van de gemeente Utrecht werkelijkheid te worden. Want deze past goed bij onze eigen ambitie; in 2020 10% CO2-reductie en 10% secundair materiaal in al onze betonmengsels.

 

Van Hattum en Blankevoort... Dus Duurzaam

Hans  Berkien
Hans Berkien
BPM
T 0348-435155
Contact Hans Berkien