icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 februari 2016

Betonsector aan de slag met nationaal duurzaamheidsakkoord

Dinsdag 9 februari werd een volgende stap gezet in verduurzaming van de Betonketen. Tijdens een CEO-ontbijt hebben Henri van der Kamp (VolkerWessels) en Jil Ligterink met ruim 60 bestuurders vanuit de betonketen toegezegd te gaan werken aan een ketenakkoord met nationale impact. Speerpunten zijn CO2-reductie, circulariteit, biodiversiteit en sociale aspecten.

Gezamenlijk lef tonen

Samen met andere VollkerWessels bedrijven nemen we de komende maanden aan de onderhandelingstafels plaats om de verduurzamingsambities en –doelstellingen af te spreken. Het streven is dat het akkoord in de loop van 2016 wordt gesloten. Actieve deelname aan dit akkoord draagt ook bij aan de ambities en doelstellingen van Van Hattum en Blankevoort: Geen Bouwafval in 2025, 5% CO2-reductie in 2020.