icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 10 mei 2012

Beweegbare deel Ramspolbrug geplaatst

Infrateam N50, bestaande uit Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Boskalis en Hollandia, plaatst 9 en 10 mei de beweegbare delen van de nieuwe Ramspolbrug.

De twee vallen van 23 en 11 meter breed wegen respectievelijk 430 en 210 ton. Ze bestaan uit stalen platen en profielen en worden over het water aangevoerd.

Om de kleppen in te hijsen en te monteren zijn twee 300 tons bokken (drijvende kranen) nodig. Per dag wordt 1 val gemonteerd. Het Ramsdiep is tijdens de werkzaamheden volledig gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Er is geen hinder voor het wegverkeer.

Beter doorstroming

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Ramspolbrug. Deze nieuwe brug heeft een doorvaarthoogte van 13 meter, daardoor hoeft de brug minder vaak open. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer over de weg èn over het water. De nieuwe Ramspolbrug is een in de wereld unieke energieneutrale brug, die een groot deel van zijn eigen energie opwekt. De nieuwe Ramspolbrug wordt begin 2013 in gebruik genomen.

Meer weten?

  • Lees de projectinformatie op onze website
  • Ga naar de website van Rijkswaterstaat
  • Bekijk onderstaande fotos en video