HomeOver onsNieuws Beweegbare deel Ramspolbrug geplaatst

Beweegbare deel Ramspolbrug geplaatst

Actueel | Duurzaamheid

Infrateam N50, bestaande uit Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Boskalis en Hollandia, plaatst 9 en 10 mei de beweegbare delen van de nieuwe Ramspolbrug.

De twee vallen van 23 en 11 meter breed wegen respectievelijk 430 en 210 ton. Ze bestaan uit stalen platen en profielen en worden over het water aangevoerd.

Om de kleppen in te hijsen en te monteren zijn twee 300 tons bokken (drijvende kranen) nodig. Per dag wordt 1 val gemonteerd. Het Ramsdiep is tijdens de werkzaamheden volledig gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Er is geen hinder voor het wegverkeer.

Beter doorstroming

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Ramspolbrug. Deze nieuwe brug heeft een doorvaarthoogte van 13 meter, daardoor hoeft de brug minder vaak open. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer over de weg èn over het water. De nieuwe Ramspolbrug is een in de wereld unieke energieneutrale brug, die een groot deel van zijn eigen energie opwekt. De nieuwe Ramspolbrug wordt begin 2013 in gebruik genomen.

Meer weten?

 • Lees de projectinformatie op onze website
 • Ga naar de website van Rijkswaterstaat
 • Bekijk onderstaande fotos en video 
 • Projecten

  Alle projecten

  Nieuws

  Meer nieuws

  Laatste liggers voor Ramspolbrug

  Actueel

  Ondanks de warmte en de bouwvak wordt er op het project N50 Ramspolbrug nog hard doorgebouwd. Dinsdag 24 en woensdag 25 juli...

  Hoe sloop ik een brug?

  Actueel

  Op 25 en 27 september bezochten 50 leerlingen van het Zuyderzee College uit Emmeloord de nieuwe Ramspolbrug. Op uitnodiging van...

  Ramspolbrug PlanetFit

  Actueel

  De Ramspolbrug ontvang het duurzaamheidslabel PlanetFit van VolkerWessels, dat wordt toegekend aan innovaties...

  +