icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 maart 2022

BIM naar de bouwpaats

Het is alweer drie jaar geleden dat de eerste BIM-container van Van Hattum en Blankevoort werd gepresenteerd. Die werd destijds op het project N200 voor het eerst in gebruik genomen. Doorlopend wordt er gekeken naar mogelijkheden om te verbeteren. Zo is er in de tussentijd ook een compacte BIM-container – een 4ft versie – ontwikkeld voor het project Onderbouwing universiteitsbibliotheek UVA.

Enthousiasme onder collega's

Op de bouwplaats zijn onze collega’s overtuigd van het succes van de (compacte) BIM-container. In de video vertellen zij hier zelf over. 

De BIM-container (/-werkplek) is een middel om ontwerp en uitvoering nog dichter bij elkaar te brengen. Dat is essentieel voor een goed verloop van een project. Ook op het gebied van veiligheid vervult de BIM container een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door in een 4D planning per bouwfase vooruit te kijken, kunnen risico’s tijdig worden gesignaleerd.  
De mogelijkheden met- en de potentie van de BIM containerzijn omvangrijk. Van Hattum en Blankevoort blijft continu verbeteren. De ontwikkeling van de BIM-container helpt ons om toonaangevend te zijn in digitalisering. 

Samenwerking met VolkerWessels Materieel & Logistiek

De 4ft BIM-container is – in samenwerking met VolkerWessels Materieel & Logistiek – ook toegevoegd aan het huurassortiment van de materieeldienst zodat de container breed binnen VolkerWessels Infrastructuur ingezet kan worden.