icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 december 2015

Blauwe Klap Assen open voor verkeer

De Blauwe Klap, de beweegbare auto- en fietsbrug in de Industrieweg Assen, werd vrijdag 11 december officieel geopend door wethouder Harmke Vlieg voor het auto- en fietsverkeer. De Blauwe Klap gaat deel uitmaken van de Blauwe As, de nieuwe recreatieve vaarroute door Assen.  

Hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort (VolkerWessels) bouwde de brug in opdracht van de gemeente Assen. De brug is gerealiseerd in samenwerking met zusterbedrijven Volker Staal en Funderingen (stalen bovenbouw brug), Vialis (elektrische installaties) en KWS Infra(bodem- en infra).  Eind 2014 begonnen de voorbereidende werkzaamheden voor de brug. In april 2015 volgde de bouw van de betonnen onderbouw van de brug. Ondertussen werd in de werkplaats van Volker Staal en Funderingen hard gewerkt aan de stalen bovenbouw.

 

In oktober 2015 was het zover dat de brug kon worden opgebouwd. Daarna volgde een periode afmonteren en testen. Vrijdagochtend worden de hekken verwijderd en kan het verkeer voor het eerst over de brug rijden. Voorlopig wordt één wegdek gebruikt. Dit geeft de aannemer de ruimte om de tijdelijke omleiding en rotonde weg te halen en om het gebied verder af te werken. Het gehele werk is in het voorjaar 2016 gereed. Vrijdag gaat dan ook meteen een deel van Kanaal ZZ weer open. Dit is tijdelijk alleen voor het rechts afslaand verkeer vanaf het noorden, de stad in. De ingebruikname van De Blauwe Klap werd gevierd met omwonenden, aannemers en andere betrokkenen.

Testen opening Blauwe Klap

Het openen en sluiten van De Blauwe Klap is uitvoerend getest, bekijk de video.