icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 13 februari 2013

Combiplan Nijverdal opent deuren voor studenten

Vrijdag 8 februari bezochten twintig eerste jaars hbo-studenten Civiele Techniek van  Hogeschool Windesheim in het kader van de Bouw Oriëntatiedagen Combiplan Nijverdal, waar Van Hattum en Blankevoort en Hegeman verantwoordelijk zijn voor de bouw.

130208 Bouworiëntatiedagen

Exclusief en interessant

De studenten kregen tijdens een uitgebreide en exclusieve rondleiding over het project een belangrijke opdracht mee. Ze moesten een veiligheidsinstructieformulier invullen om de veiligheid op het project te beoordelen. Na de rondleiding werden de bevindingen uitvoerig met elkaar besproken. Vervolgens werden de studenten aan het werk gezet.

 

Vervolgens kregen de studenten een praktische en leerzame opdracht. Aan de hand van een bouwtekening en impressies moesten de studenten in groepjes de complete aanleg van de wegbrug over de rivier de Regge in maximaal tien bouwfaseringen opdelen. Uiteindelijk presenteerden de studenten hun oplossing. Zo maakten de eerstejaars studenten op verschillende wijze kennis met de uitdagingen in de uitvoerende bouw.

 

De reacties van de studenten waren positief. Ze vonden de rondleiding interessant en indrukwekkend en bij de opdracht kregen ze het gevoel echt een uitvoerder te zijn van het project

Bouw Oriëntatiedagen

De Bouw Oriëntatiedagen zijn een initiatief van Bouwend Nederland. Doel is hbo-studenten Bouwkunde en Civiele Techniek een realistisch beeld te geven van werken bij een bouwbedrijf. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren niet bekend zijn met de mogelijkheden die de bouw biedt; daarom denken ze niet zo snel aan een loopbaan in deze sector. Met de Bouw Oriëntatiedagen probeert Bouwend Nederland studenten te motiveren om voor de bouw te kiezen.

Meer weten...