icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 februari 2021

Bouwteamcombinatie Algeracorridor ook aan de slag met fase 6 van ‘De Grote Kruising’ in Krimpen aan den IJssel

Het team van Van Hattum en Blankevoort Zuid uit Papendrecht werkt al geruime tijd in bouwteamverband aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. De afgelopen periode werden er al diverse werkzaamheden uitgevoerd in het gebied eromheen. Vanaf voorjaar 2021 is de Grote Kruising zelf aan de beurt. De fundering van de kruising is dringend aan vervanging toe. Als bouwteampartner gaat het team nu ook de civiele werkzaamheden van fase 6 uitvoeren.

Over het bouwteam

Bouwteamcombinatie Algeracorridor bestaat uit Aannemers- en Wegenbouwbedrijf Versluys & Zoon B.V., Arma Infra B.V., A. Molenaar Civiel B.V.) en Van Hattum en Blankevoort.

Ingrijpende werkzaamheden

In opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel voert combinatie Algeracorridor vanaf voorjaar 2021 tot eind 2022 ingrijpende werkzaamheden uit voor de reconstructie van de Grote Kruising. Deze werkzaamheden zijn nodig, omdat de huidige weg nu rust op betonnen bakken uit 1936 die sterk aan het verzakken zijn. Onder de Grote Kruising komt een stevigere, onderheide, betonnen fundering. Ook wordt eind 2022 een onderheid busperron aangelegd langs de C.G. Roosweg aan de kant van de Rotterdamseweg. Als alles klaar is, is de Grote Kruising weer geschikt om de verschillende verkeersstromen af te wikkelen en is de doorstroming rondom de Grote Kruising verbeterd.​​​​​​​

Vernieuwing in drie delen

Het vernieuwen van de Grote Kruising vindt plaats in drie delen, onze uitvoerende werkzaamheden starten in het voorjaar van 2021:

  • Vanaf het voorjaar tot en met het najaar van 2021 werken we aan de noordzijde van de Grote Kruising. Dit is de helft van de kruising die aansluit op de Nieuwe Tiendweg.
  • Vanaf het najaar van 2021 tot en met de zomer van 2022 werken we aan de zuidzijde van de Grote Kruising. Dit is de helft van de kruising die aansluit op de Industrieweg.
  • Vanaf de zomer 2022 tot eind 2022 werken we aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Wethouder Hoogendijktunnel. Ook maken we een onderheid busperron langs de C.G. Roosweg, zoals die dan al aan de noordzijde is gerealiseerd.
Meer over het project