icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 oktober 2015

Brug Fortmond Olst genomineerd voor Betonprijs

De nominaties voor de Betonprijs 2015 zijn bekendgemaakt. De Betonprijs is een tweejaarlijkse prijs voor projecten waarin het materiaal beton op een bijzondere wijze is toegepast.

Brug Fortmond gereed

Twee jaar geleden kreeg Van Hattum en Blankevoort nominaties voor de Westrandweg in Amsterdam, EMO Kade in Rotterdam en de brug over het Wilhelminakanaal in Tilburg en won de Ramspolburg de Betonprijs. Dit jaar is brug Fortmond in Olst genomineerd voor de Betonprijs in de categorie bruggen en viaducten.

En met de omgeving

Deze overstroombare fiets- en voetgangersbrug ligt in de uiterwaarden van de IJssel ten noorden van Olst. De betonnen brug heeft een hydrodynamische vorm zonder obstakels en staat in vormgeving ten dienste van de natuur. De keuze voor prefab beton en een innovatief concept voor de uitvoering van de pijlers zorgden voor een bouwtijd van slechts zes weken.

Ruimte voor de Rivier

De brug maakt deel uit van het project IJsseluiterwaarden Olst. Dit project geeft de rivier meer ruimte en versterkt daarmee de veiligheid van diverse dorpen en steden in de regio. De herinrichting van de uiterwaarden betekent onder andere de aanleg van een nevengeul ten oosten van het dorp Fortmond. De ruim 100 meter lange brug over deze nieuwe watergang houdt het bij recreanten geliefde 'Rondje Fortmond' in stand.

De winnaars van de Betonprijs 2015 worden bekend gemaakt tijdens het Betonprijsdiner op 18 november door juryvoorzitter Cees Brandsen.