icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 januari 2023

Brug Ouderkerk aan de Amstel krijgt vorm

De zuidelijke brug van de tweede brug in Ouderkerk aan de Amstel krijgt duidelijk zichtbaar vorm door de liggers van het westelijke dek die in december geplaatst zijn.

Twee nieuwe bruggen

In Ouderkerk aan de Amstel bouwt Combinatie BOK (Van Hattum en Blankevoort, KWS, Vialis en Hollandia Infra) in opdracht van Provincie Noord-Holland twee nieuwe bruggen over de Amstel. De eerste brug, brug Noord, is voor de zomer opgesteld voor verkeer. Daarna is de oude bestaande brug gesloopt en is begonnen met het aanbrengen van de fundering van brug Zuid. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de onderbouw gereed te krijgen. Het betonwerk van het tussensteunpunt in de Amstel en het landhoofd waartussen de liggers geplaatst zijn, is in slechts anderhalve maand gerealiseerd.

Soepel verlopen

De liggers zijn 24 meter lang en wegen 30 ton, deze zijn gemaakt door Spanbeton. Het plaatsen van de liggers is gedaan door Mammoet met behulp van een 450t kraan. In totaal zijn er 10 liggers geplaatst, de laatste lag rond 15.00 uur op zijn plaats. Met het goede weer verliep het plaatsen van de liggers soepel.

Het vervolg

Binnenkort worden ook de liggers van het oostelijke dek gelegd. Daarna volgt het beweegbare deel van de brug, eind februari wordt het stalen val ingehesen. Daarmee is de overspanning van de brug compleet. Hierna wordt de brug verder afgebouwd en wordt ook de nieuwe wegstructuur rondom de brug gerealiseerd. Wanneer alles goed verloopt is het werk voor de bouwvak 2023 gereed.

Meer over het project BOK