icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 03 juni 2015

Brug Krommenie gegund aan Van Hattum en Blankevoort

Van Hattum en Blankevoort gaat samen met haar partner Hollandia de brug bij Krommenie vervangen. De opdrachtgever provincie Noord-Holland koos hiermee voor een creatieve oplossing waarmee bovendien aan een belangrijke eis wordt voldaan: dat de werkzaamheden voor 1 maart 2016 zijn afgerond. Die deadline is cruciaal, omdat de Velsertunnel dan dichtgaat voor groot onderhoud en de alternatieve routes (waaronder de N203) vanaf dat moment te maken krijgen met meer verkeer.  

Krommenie

Creatieve oplossing

De  brug bij Krommenie is aan het eind van haar levensduur. Van Hattum en Blankevoort maakte maximaal gebruik van de vrijheid van de Best Value Procurement (BVP) filosofie en stelde een creatieve oplossing voor. Dit resulteert straks in een nieuwe, bredere brug waarbij het wegtracé met enkele meters verplaatst wordt. De uiteindelijke brug bestaat straks uit een beweegbaar deel over de volle breedte. Als die voor de deadline van 1 maart 2016 in gebruik is genomen, kan de overgebleven brug gesloopt worden zonder dat het verkeer daar hinder van ondervindt.

Minimale hinder

De provincie reageerde enthousiast op deze oplossing. Niet alleen omdat het werk op deze manier op tijd klaar is, maar ook omdat Van Hattum en Blankevoort in deze oplossing zorgt voor minimale hinder. Zo is er slechts gedurende 14 dagen sprake van een stremming, waarbij er altijd 2 X 1 rijstrook geopend blijft voor het verkeer.  Tijdens deze periode wordt het verkeer via een app en via de twee meestgebruikte navigatiesystemen gedirigeerd naar een alternatieve route, om de overlast zo klein mogelijk te maken. De werkzaamheden gaan na de zomervakantie van 2015 van start.