icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 27 september 2013

Combiplan Nijverdal genomineerd voor Schreudersprijs

Zeventien projecten werden ingestuurd voor de Schreudersprijs 2013; na uitgebreide analyses en beraad, nomineerde de jury van Stichting A.M. Schreuders er vijf voor de prijs die op 31 oktober 2013 wordt uitgereikt. Het project Combiplan Nijverdal is ingediend door Rijkswaterstaat, ProRail, Combinatie Leo ten Brinke, gemeente Hellendoorn, provincie Overijssel, Regio Twente.

Genomineerden

Vijf projecten zijn genomineerd voor de Schreuderprijs 2013.

 

De jury heeft gekozen voor:

 

  • Combiplan Nijverdal
  • Mauritshuis
  • Boortunnel Noord/Zuidlijn
  • Conservatoriumhotel
  • Stationsplein Oost Utrecht

 

Bij drie van deze projecten zijn VolkerWessels bedrijven betrokken: Combiplan Nijverdal, de verbouwing van het Mauritshuis en de Noord/Zuidlijn.

Combiplan Nijverdal

De tunnel in Nijverdal is op verschillende manieren uniek. Zo is het de eerste keer dat spoor en weg gecombineerd worden en is het de eerste tunnel die volgens de nieuwe tunnelstandaard wordt uitgevoerd. En dat alles te midden van een woonkern.

 

Rijkswaterstaat is hoofdopdrachtgever van het Combiplan Nijverdal en heeft de realisatie van dit complexe project opgedragen aan de bouwcombinatie Leo ten Brinke, bestaande uit van Hattum en Blankevoort, Hegeman Beton- en Industriebouw, KWS Infra en Vialis, realiseren dit complexe project in opdracht van Rijkswaterstaat. Volker InfraDesign is verantwoordelijk voor het ontwerp.

 

Zij kozen als naam 'combinatie Leo ten Brinke' uit eerbetoon aan de caféhouder, die met de oorspronkelijke ideeën kwam voor de omlegging van de weg en het spoor.