icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 mei 2023

Draaibrug Montfoort officeel geopend

In aanwezigheid van bewoners en belangstellenden is de draaibrug in Montfoort weer officieel in gebruik genomen voor het vaar- en wegverkeer. De draaibrug is het afgelopen half jaar vakkundig gerenoveerd. De opening werd verricht door wethouder Van Dalen (gemeente Montfoort) en Cees Henk Oostinga (Rijkswaterstaat).

De brug kan weer jaren mee

De draaibrug Montfoort is de afgelopen periode grondig opgeknapt. Het stalen brugdeel is compleet gestraald op een andere locatie en opnieuw geschilderd. Ook de kademuren zijn grotendeels hersteld en de slagboom is verplaatst, zodat fietsers veilig kunnen wachten bij een brugsluiting. Daarnaast zijn de leuningen op en naast de brug, het wegdek op de brug, het houten remmingwerk en de apparatuur voor bediening en besturing vernieuwd. De brug voldoet nu weer aan de huidige machine- en veiligheidseisen en kan weer jaren mee.

Terugblik op de terugplaatsing van de brug

Wethouder Van Dalen (openbare ruimte) over de renovatie

“We zijn blij met het mooie resultaat. Om dit te bereiken is afgelopen half jaar veel werk verzet. Er vond een goede samenwerking plaats tussen gemeente, HDSR, Rijkswaterstaat en aannemer VolkerWessels. We hebben ons gezamenlijk ingezet om de hinder voor omwonenden en belanghebbenden zoveel mogelijk te beperken. We bedanken onze inwoners voor hun begrip voor de werkzaamheden en mogelijke hinder die ze ondervonden hebben. Ook bedanken we de Scouting Montfoort voor het ter beschikking stellen van hun terrein tijdens de werkzaamheden. Zo had de aannemer een werkterrein vlakbij de draaibrug”.  

Meer over het project

Uniek project

Om een aantal redenen is de renovatie van de draaibrug in Montfoort een uniek project. Project Kooymont, waarvan de draaibrug in Montfoort onderdeel uitmaakt, is namelijk een DOEN project. DOEN gaat voor maximale klantwaarde en eerlijk geld voor eerlijk werk door in bouwprojecten beter met elkaar samen te werken. Inmiddels is DOEN onderdeel van de transitieaanpak ‘Op weg naar een vitale Infrasector’. Hierin werken de markt en Rijkswaterstaat samen aan een financieel gezonde sector waar projecten voorspelbaar verlopen en waar ruimte is voor innoveren en leren.

Meer over DOEN