icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 15 november 2011

Dwarsligger viaduct Westrandweg (A5) succesvol ingedraaid

Rijkswaterstaat legt de Westrandweg (A5) aan tussen knooppunt Raasdorp en de A10. Eén van de viaducten die in de weg komt te liggen is 3,3 km lang en daarmee het langste wegviaduct in Nederland.

Westrandweg Indraaien dwarsligger 2011

Dinsdag 15 november is met succes de laatste dwarsligger - soort steunbalk -  over het goederenspoorlijn in anderhalf uur geplaatst. Een kolompijler met daarop de dwarsligger is in zijn geheel 120 graden over het spoortracé gedraaid. De pijler en dwarsligger zijn in de afgelopen maanden aan de rand van het spoorwegtracé vervaardigd.  De dwarsligger is 27 meter lang en heeft samen met de kolompijler een gewicht van 1 miljoen kilo. Het indraaien van de pijler met dwarsligger is voor de Westrandweg de vierde in een serie van zeven en is op deze schaal nog niet eerder uitgevoerd. Met deze techniek is voorkomen dat tijdens de realisatie van de passage over het spoortracé het goederentreinverkeer voor langere tijd gestremd moest worden. De spoorlijn gaat richting Haven Amsterdam.