icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 13 februari 2014

Eerste Schip door Sluis Empel

Na ruim een jaar intensieve voorbereiding en goed samenspel tussen alle partijen is 13 februari het eerste werkschip geschut in de nieuwe Sluis in Empel.

Op 5 december 2012 is door WillemsUnie besloten om alle stortsteen, die aangebracht wordt op de oevers, per schip aan te brengen.  Dit betekende werken naar en volgens een strakke planning. De sluis moest absoluut februari 2014 in gebruik.

Vandaag was het moment daar

Met een ferme druk op de knop is de eerste deur in werking gezet en kon het schip, Prins 4, binnen varen. Onder toeziend oog van iedereen die aan de realisatie van sluis Empel heeft gewerkt, werd het schip geschut, waarna vervolgens de deur naar het Maximakanaal geopend werd en de doorvaart een feit is.

 

Komende periode varen werkschepen van WillemsUnie op het kanaal. Vanaf 31 december 2014 wordt het kanaal opengesteld voor alle scheepvaart.