HomeOver onsNieuws FAT-test nieuwe Ramspolbrug geslaagd

FAT-test nieuwe Ramspolbrug geslaagd

Actueel

De eerste energieneutrale brug ter wereld weer een stap dichterbij gekomen. Infrateam N50, bestaande uit Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Boskalis en Hollandia, werkt aan deze nieuwe (energieneutrale) Ramspolbrug.

Door het toepassen van zonnepanelen en het opslaan van de energie die vrijkomt bij het neergaan van het beweegbare deel (de klep van de brug), voorziet de brug in zijn eigen stroom om de brug te laten werken. De opgewekte energie wordt opgeslagen in de basculekelder, die onder de brug is gesitueerd. Het teveel aan energie wordt aan het net geleverd. De concepten, om energie terug te winnen door het gebruik van het beweegbare deel (de klep van de brug), zijn dinsdag 17 april succesvol getoetst middels de FAT-test (factory acceptance test).

 

Bij deze test werd de toekomstige situatie van de nieuwe brug nagebootst bij staalbouwer Hollandia in Krimpen a/d IJssel. De opstelling bestond onder meer uit één van de besturingskast met hoofd- en noodmotor.

 

Niet alleen is gecheckt of de hoofd- en noodmotoren naar behoren functioneren, ook de tandwielkast en de rem zijn gecontroleerd op functionaliteit. Een belangrijk onderdeel van de test was of het ontworpen systeem de mogelijk heeft om energie terug te winnen. De test is zonder problemen verlopen en er is energie teruggewonnen!

 

Nieuws

Meer nieuws

Laatste liggers voor Ramspolbrug

Actueel

Ondanks de warmte en de bouwvak wordt er op het project N50 Ramspolbrug nog hard doorgebouwd. Dinsdag 24 en woensdag 25 juli...

Ramspolbrug PlanetFit

Actueel

De Ramspolbrug ontvang het duurzaamheidslabel PlanetFit van VolkerWessels, dat wordt toegekend aan innovaties...

+