icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 maart 2015

Goed resultaat voor VolkerWessels

VolkerWessels heeft in 2014 een goed resultaat behaald. De operationele winst (EBITDA) groeide met € 37 miljoen tot € 228 miljoen, bij fractioneel lagere bedrijfsopbrengsten. De netto winst komt uit op € 121 miljoen, een toename van € 31 miljoen ten opzichte van 2013. Meerjarige contracten, met name in beheer en onderhoud, leggen een stabiele basis voor de langere termijn. Ook de liquiditeitspositie ontwikkelt zich gunstig. Ultimo 2014 is VolkerWessels per saldo bancair schuldenvrij.

Logo VolkerWessels

Marge groeit ondanks ongunstige marktcondities

Ondanks een lichte daling is de kwaliteit van onze orderportefeuille verbeterd, en nog steeds op een historisch hoog niveau. Dit is te danken aan een goede spreiding in activiteiten en een groeiend aantal meerjarencontracten. Deze contracten zorgen voor een stabiele stroom inkomsten en zijn daarmee belangrijke bouwstenen voor toekomstige omzet en resultaat.

Nederland - Infrastructuur

Bij Badhoevedorp verhogen we de leefbaarheid van de bewoners door de A9 te verleggen. De snelweg komt buiten het dorp te liggen, wat ook de doorstroming van het verkeer ten goede komt. Doorstroming staat ook voorop bij de Galecopperbrug. Deze op één na drukst bereden brug in Nederland blijft in gebruik tijdens de ingrijpende renovatie die we daar uitvoeren. Langs het water werken we onder andere mee aan diverse projecten die vallen onder het landelijke Ruimte voor de Rivier programma. Dit zorgt voor een betere bescherming van onze rivierengebieden. Afgeronde projecten zijn onder andere het nieuwe Máximakanaal en de Tweede Julianasluis.

Een VolkerWessels onderneming

Van Hattum en Blankevoort is één van de 120 zelfstandig opererende werkmaatschappijen van VolkerWessels. Binnen VolkerWessels werken 14.500 medewerkers in binnen- en buitenland met gebundelde kennis van alle bouwdisciplines samen aan multidisciplinaireen integrale projecten.

 


Online lezen Verkort Jaarverslag VolkerWessels 2014

 

U kunt ook een gedrukte versie van het Jaarverslag van VolkerWessels opvragen.


Klik op onderstaande link om het verkort jaarverslag te downloaden in PDF formaat.