icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 december 2011

Strijd VolkerWessels zusjes in Greenrider Challenge

In een unieke rijstijlcompetitie besparen leaserijders van Vialis, VolkerRail, KWS Infra en Van Hattum en Blankevoort brandstof en CO2-uitstoot. Omdat deze 4 VolkerWessels ondernemingen graag werken aan een duurzamere wereld doen ze met 1431 medewerkers mee aan de Greenrider Challenge.

Greenrider Challenge
De Greenrider Challenge is een bijzondere rijstijlcompetitie die 4 maanden duurt met als doel: het realiseren van een gunstiger brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Degene die aan het einde van de Greenrider Challenge de beste prestaties heeft neergezet krijgt de titel ‘Greenrider Champion' en mag een dag rijden in een Tesla Roadster elektrische sportauto.

Met elkaar, tegen elkaar

Een belangrijk element van de Greenrider Challenge is dat berijders laten zien hoe ze wat betreft rijstijl presteren ten opzichte van anderen. Daarom kent de Greenrider Challenge verschillende competitie elementen. Allereerst (st)rijden berijders binnen de eigen organisatie tegen elkaar. Daarnaast is er ook een gezamenlijke competitie tussen deelnemende bedrijven. Hierbij tellen de prestaties van alle medewerkers en speelt teamwork een sleutelrol.

Het type voertuig, soort brandstof en aantal gereden kilometers is onbelangrijk. Het verbruik en de gerealiseerde verbetering van deelnemers en organisaties wordt geanalyseerd met behulp van een uitgebreide database waarin de werkelijke verbruiksgegevens van elke specifiek type voertuig zijn opgenomen. Zo wordt op een eerlijke manier bepaald wie de beste prestaties neerzet en is het mogelijk om zelfs met een relatief grote auto de Greenrider Challenge te winnen.

Milieu is de winnaar

De score van de deelnemers en de deelnemende organisaties kan 24/7 op een persoonlijk online dashboard worden bekeken. Daarnaast ontvangen deelnemers via e-mail regelmatig tips en informatie over hoe ze ten opzicht van collega's en andere deelnemende organisaties presteren. De echte winnaar is het milieu. Zo bleek bij de finish van een eerdere rijstijlcompetitie dat de bijna 400 deelnemers gedurende de Challenge gemiddeld 10% zuiniger waren gaan rijden.

In de startblokken

De Greenrider Challenge is 1 december van start gegaan duurt tot 30 april 2012, waarbij december als oefenmaand geldt.

Meer weten...