icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 17 november 2016

Grote eer! Hoogwatergeul wint VAG-pluim Rijkswaterstaat

De Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld kreeg de Projectpluim 2016 in de categorie Grote Projecten. Dat werd 16 november bekend gemaakt op de VAG-dag van Rijkswaterstaat.  

Luchtfoto Veessen Wapenveld

Cees Brandsen, voorzitter van de VormgevingsAdviesgroep (VAG) van Rijkswaterstaat, overhandigde de pluim aan het projectteam en Programmadirecteuren Ben Broens (RWS) en Douwe Jan Tilkema (Waterschap Vallei en Veluwe).

 

Het rivierproject bij de IJssel wordt geroemd vanwege de fraaie vormgeving van de dijken, geul en kunstwerken bij de inlaat en uitlaat. Ook de afstemming met gebiedsontwikkeling van provincie Gelderland en Gemeente Heerde maakt de pluim meer dan verdiend. Eind dit jaar wordt het project opgeleverd voor de waterveiligheid.

Ben Broens benadrukte de aandacht voor het gebiedsproces en projectmanager Toine Tillemans benoemde zijn trots op de aanpak en het resultaat dat zich begint af te tekenen. Hij pleitte voor de nauwe samenwerking met de ontwerpers om ruimtelijke kwaliteit te maken. Jan Brouwer deed namens de ontwerpers een oproep aan Rijkswaterstaat als opdrachtgever voor blijvende aandacht voor ruimtelijke kwaliteit.

 

Andere nominaties voor goede ruimtelijke kwaliteit en vormgeving waren Ruimte voor de Rivier Deventer, Spoorbrug bij Muiden, A15 MaVa Vaanplein. Elk jaar wordt door de VAG-groep van Rijkswaterstaat een VAG-dag georganiseerd voor een publiek van ca 100 genodigden uit zowel overheid als markt.