icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 07 november 2011

Hanzetunnel Amersfoort geopend voor fietsers en auto's

Met het startsein voor vijf cityTukTuk's is de Hanzetunnel in Amersfoort 4 november 2011 officieel geopend door gedeputeerde Van Lunteren en wethouder Buijtelaar. De TukTuks waren de eerste voertuigen die gebruik maakten van de nieuwe tunnel die zorgt voor een betere verbinding van en naar de wijk Vathorst.

Opening Hanzetunnel 4 april 2011

Met de komst van deze nieuwe tunnel voor zowel fietsers als autoverkeer heeft de wijk Vathorst een derde ontsluiting gekregen. Hierdoor kan het toenemende verkeer beter en sneller afgewikkeld worden. De Hanzetunnel is naast een snellere verbinding van en naar Vathorst ook een verbinding van de stad naar het landelijk gebied. Om dit te symboliseren is een betegeling met een afbeelding van zwaluwen in de tunnel aangebracht.

 

De bouw van de Hanzetunnel maakt onderdeel uit van een grotere reconstructie van het gebied. Door de Hanzetunnel zal er meer verkeer gebruik maken van de Nijkerkerstraat. Deze wordt daarom de komende jaren door de gemeente opnieuw ingericht. Met de komst van de Hanzetunnel maakt het doorgaande verkeer geen gebruik meer van de tunnel Van Tuyllstraat in Hooglanderveen.

Combinatie VolkerWessels Vathorst Corlaer, bestaande uit KWS Infra en Van Hattum en Blankevoort Regio Noord, bouwde twee jaar aan de Hanzetunnel.