icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 17 november 2011

HOMA A2 en A2 Hooggelegen winnen Betonprijs 2011

De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging. Tijdens het Betonprijsdiner op 16 november, de avond voorafgaand aan de Betondag, werden de winnaars bekend gemaakt. In de categorie Beton en Samenleving ontvingen projecten A2: Verbreding knooppunt Holendrecht - aansluiting Maarssen en A2 Hooggelegen de prijs.

Geluidscherm

Nieuwigheden vragen aandacht voor de omgeving waarin zij worden toegepast. Om die reden is de jury lovend over de geluidsschermen langs de A2 tussen Holendrecht en Oudenrijn. "Een gesamtkunstwerk dat aan beide zijden een lust voor het oog is, zowel voor rijdende en stilstaande automobilisten als voor wandelaars en omwonenden." Het project heeft in hoge mate rekening gehouden met de omgeving. Daarom kreeg dit project de Betonprijs 2011 in de categorie Beton en Samenleving.