HomeOver onsNieuws Hoogwatergeul Veessen Wapenveld genomineerd voor Betonprijs

Hoogwatergeul Veessen Wapenveld genomineerd voor Betonprijs

Actueel

Een uniek project voor de Nederlandse waterhuishouding, dus een nominatie in de categorie ‘natte waterbouw’ waard. In plaats van het water tegen te houden, wordt het water binnengelaten. De geul functioneert dan als by-pass voor de rivier, waardoor het waterpeil met 70 cm daalt en het risico op overstroming verdwijnt.

Inlaatkleppen Veessen

Deltawerken van de Veluwe

De Hoogwatergeul heeft een lengte van 8 km en wordt geflankeerd door twee lange dijklichamen. Aan de noord- en zuidzijde vormen twee lange bruggen de respectievelijke in- en uitlaat voor het water. De bruggen hebben allebei een lengte van 800 meter. De zuidelijke brug, de inlaat, heeft een geïntegreerd bewegingswerk bestaande uit 60 kleppen: een waterbouwkundig mechaniek vergelijkbaar met de Deltawerken. De inlaat is eenvoudig te bedienen, zodat ook over 100 jaar de Hoogwatergeul nog kan functioneren.

Nominatie Betonprijs

Betonprijs

Voor de Betonprijs 2017 zijn 21 projecten in 8 verschillende categorieën genomineerd. In totaal werden er 83 projecten ingezonden. Voor de Betonprijs komen bouwwerken in aanmerking die in Nederland of, in het buitenland, door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd en waarbij de goede eigenschappen van het bouwmateriaal beton op bijzondere wijze tot uiting komen. Op 13 november worden de winnaars en de eervolle vermeldingen bekend gemaakt tijdens het betonprijsdiner.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld klaar voor extreem hoog water op de IJssel

Actueel | Persberichten

Op 23 februari 2017 hebben de minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen, en de dijkgraaf van waterschap...

Inlaatwerk Hoogwatergeul genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs 2017

Actueel

Het inlaatwerk hoogwatergeul Veessen-Wapenveld  is genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 in de categorie...

+