icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 22 maart 2012

Infomarkt Ruimte voor de Rivier Deventer

De schop gaat de grond in voor Ruimte voor de Rivier Deventer. Om dat te vieren is er een informatiemarkt over het project in de Bergkerk in Deventer. Deze is op 29 maart, van 14.00 tot 18.00 uur. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn.

Deventer, luchtfoto

Tijdens de informatiemarkt zijn diverse betrokken partijen aanwezig om het project toe te lichten. Naast het Waterschap Groot Salland en de gemeente Deventer zijn dit onder meer Stichting IJssellandschap, scholieren van Het Stormink en medewerkers van de Ulebelt. De aannemerscombinatie IJsselfront, gevormd door Van Hattum en Blankevoort en Boskalis zijn ook aanwezig om hun werkzaamheden toe te lichten.

 

Tussen 18.00 uur en 19.00 uur is er een optreden van zandtovenaar Gert van der Vijver. Hij zal de toekomstige werkzaamheden aan de IJssel verbeelden in zand.

Lagere hoogwaterstand op de IJssel

Ruimte voor de Rivier Deventer maakt deel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Dit programma zorgt voor een lagere hoogwaterstand op de IJssel. Naast waterveiligheid levert dit kansen op voor natuur en recreatie.