HomeOver onsNieuws Infrateam N50 Certificaat Bewuste Bouwers

Infrateam N50 Certificaat Bewuste Bouwers

Actueel

Combinatie Infrateam N50 heeft zich gecertificeerd als Bewuste Bouwer. Een Bewuste Bouwer heeft tijdens de uitvoering van een project aandacht voor veilig werken, haar omgeving, welzijn van medewerkers en het milieu.

Bewuste Bouwers

De combinatie Infrateam N50 bestaat uit Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Boskalis en Hollandia. Van Hattum en Blankevoort in binnen dit project onder andere verantwoordelijk voor de bouw van de energie neutrale Ramspolbrug tussen Kampen en Emmeloord.  

 

De Bewuste Bouwer is een initiatief van enkele bouwbedrijven om het imago van de bouwwereld te verbeteren. De certificering is niet vrijblijvend. De jury vraagt informatie vanuit de omgeving en van ‘mysterie-voorbijgangers'. Daarnaast toetst zij op de werkplaats op welke manier de aannemer deze belangrijke veiligheids- en welzijnscriteria behaalt.

Helmen en hesjes

Infrateam N50 heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie helmen, hesjes en veiligheidslaarzen paraat staan, zodat alle bezoekers veilig het bouwterrein kunnen betreden. Onder andere met deze nieuwsbrief en informatiebijeenkomsten wordt de omgeving goed geïnformeerd over de werkzaamheden.

Milieu ontlasten

Om het milieu zo veel mogelijk te ontlasten is er bijvoorbeeld bij het verrijden van zand van de schepen naar het project, gewerkt met een lopende band vanaf het water, over de dijk en richting de overkant. Daar werd het zand in vrachtwagens gedaan. Door de vrachtwagens naar de lopende band te rijden in plaats van naar het schip, is veel brandstof bespaard.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

WillemsUnie is Bewuste Bouwer

Actueel

Op dinsdag 4 december kreeg WillemsUnie een audit van de Bewuste Bouwers. Deze audit is uitgevoerd op de projectlocatie en...

Ramspolbrug PlanetFit

Actueel

De Ramspolbrug ontvang het duurzaamheidslabel PlanetFit van VolkerWessels, dat wordt toegekend aan innovaties...

+