HomeOver onsNieuws Inlaatwerk Hoogwatergeul genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs 2017

Inlaatwerk Hoogwatergeul genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs 2017

Actueel

Het inlaatwerk hoogwatergeul Veessen-Wapenveld  is genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 in de categorie ‘Project innovatie’. Deze innovatieve constructie zorgt voor droge voeten aan de oostrand van de Veluwe, tussen Veessen en Wapenveld. Een ruim 800 meter lang bouwwerk waarbij 60 stalen vizierkleppen het water de hoogwatergeul inlaten.

Luchtfoto Veessen

De Innovatieprijs is een initiatief van onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Bouwend Nederland, MKB Infra en Cobouw. De uitreiking van de tweejaarlijkse prijs vindt plaats Tijdens de InfraTech op woensdag 18 januari 2017 in Ahoy Plaza.

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld is een van de laatste projecten binnen het programma Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Combinatie IJsselweide, bestaande uit Van Hattum en Blankevoort (VolkerWessels) en Boskalis, bouwt tussen Veessen en Wapenveld een hoogwatergeul. Dertien bruggen, negen stuwen, drie gemalen, uitwateringssluis en vier doorlaten.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Internationaal interesse bij innovatie waterproject

Actueel | Persberichten

Delegaties uit onder meer China en Afrika zijn al komen kijken. Van Hattum en Blankevoort komt met een innovatieve oplossing...

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld klaar voor extreem hoog water op de IJssel

Actueel | Persberichten

Op 23 februari 2017 hebben de minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen, en de dijkgraaf van waterschap...

Hoogwatergeul Veessen Wapenveld genomineerd voor Betonprijs

Actueel

Een uniek project voor de Nederlandse waterhuishouding, dus een nominatie in de categorie ‘natte waterbouw’...

Gerelateerde informatie

+