icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 december 2016

Inlaatwerk Hoogwatergeul genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs 2017

Het inlaatwerk hoogwatergeul Veessen-Wapenveld  is genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2017 in de categorie ‘Project innovatie’. Deze innovatieve constructie zorgt voor droge voeten aan de oostrand van de Veluwe, tussen Veessen en Wapenveld. Een ruim 800 meter lang bouwwerk waarbij 60 stalen vizierkleppen het water de hoogwatergeul inlaten.

Luchtfoto Veessen

De Innovatieprijs is een initiatief van onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Bouwend Nederland, MKB Infra en Cobouw. De uitreiking van de tweejaarlijkse prijs vindt plaats Tijdens de InfraTech op woensdag 18 januari 2017 in Ahoy Plaza.

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld is een van de laatste projecten binnen het programma Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Combinatie IJsselweide, bestaande uit Van Hattum en Blankevoort (VolkerWessels) en Boskalis, bouwt tussen Veessen en Wapenveld een hoogwatergeul. Dertien bruggen, negen stuwen, drie gemalen, uitwateringssluis en vier doorlaten.