icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 16 mei 2013

Van Hattum en Blankevoort lanceert veiligheidsprogramma WAVE

Van Hattum en Blankevoort start met het zelf ontwikkelde veiligheidsprogramma WAVE (Wees Alert, Veiligheid Eerst). Het programma is opgezet om de veiligheid van onze werknemers en de omgeving van onze projecten verder te vergroten. Op woensdag 15 mei is op alle projecten het werk stilgelegd om stil te staan bij de kick-off van het programma en de noodzaak om continue alert te zijn op veiligheid.

Logo WAVE

Klanten, werknemers en onze omgeving stellen steeds hogere eisen op het gebied van veiligheid. Van Hattum en Blankevoort kent al een uitstekende reputatie op dit gebied met een verzuimpercentage dat structureel 20% lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Recente campagnes zoals de LMRA (Laatste Minuut Risio Analyse) droegen hier aan bij. Desondanks is, als onderdeel van ons MVO-programma, ons streven om veiligheid verder te verbeteren.

Langjarig programma

De introductie van WAVE (Wees Alert, Veiligheid Eerst) moet hier aan bijdragen. WAVE is opgezet vanuit de huidige kennis rondom veiligheid, die vervolgens specifiek is gemaakt voor het type projecten waaraan Van Hattum en Blankevoort werkt. Het is een langjarig programma waarbij informatie en de nieuwste inzichten op het gebied van veiligheid structureel in de organisatie worden geïmplementeerd.

Uitrol

WAVE is gestart met een werkonderbreking op de projecten, waarbij een videoboodschap werd getoond vanuit de directie. Het vervolg bestaat uit workshops, trainingen (hoe spreek je iemand aan op veiligheid) en de WAVE spot, een speciaal ingerichte kennisbank waar alle informatie en ontwikkelingen op het gebied van veiligheid terug te vinden zijn.

 

Om WAVE kracht bij te zetten is een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij de medewerkers foto’s aanbrengen die veiligheid binnen het bedrijf symboliseren. Om WAVE levend te houden worden steeds nieuwe elementen aan het programma toegevoegd.

 

Meer weten

·         Bekijk de presentatie;

·         Neem contact op met Rosa Groenewegen (programmaleider WAVE), +31 (0)6 - 2900 6825;

·         Bekijk meer over ons MVO-programma.