icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 mei 2015

Jaarlijkse Geotechnische Middag (GTM 2015)

Op 27 mei 2015 vond de jaarlijkse Geotechnische Middag (GTM 2015) plaats van de vakgroep Geotechniek van Volker InfraDesign. De locatie was dit jaar het project A9 Omlegging Badhoevedorp (Combinatie BadhoeveBogen CBB).

Lars Jonkman gaf een presentatie over de algemene zaken van het project en lichtte tevens enkele geotechnische onderdelen van het project uit, waaronder het toepassen van gewapende grond en de boogconstructies.
Tevens was Piet van Duijnen van Huesker uitgenodigd om de “ins en outs” van gewapende grondconstructies bij dit project nader toe te lichten. Naast ontwerpaspecten zoals de stabiliteit en levensduur van de geogrids was er eveneens aandacht voor de uitvoeringsmethode. Dit maakte het tot een interessante en complete presentatie.

Ter afsluiting van de middag was er een rondleiding door Wilbert Bonhof over de bouwplaats waar de vorderingen van de uitvoering al goed zichtbaar waren. De eerder uitgelichte zaken als de gewapende grondconstructies en het toepassen van AVI-bodemas konden hierbij op locatie bij technisch weer bekeken worden. Dit gaf tevens aanzet tot het delen van ervaringen omtrent het gebruik en toepasbaarheid van deze producten. Een interessante en leerzame dag kwam hiermee ten einde.