icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 21 oktober 2011

Kinderen markeren toekomstige Zuid-Willemsvaart

Ongeveer 60 leerlingen van basisschool de Caleidoscoop in Empel sloegen donderdagmiddag 20 oktober met groot enthousiasme verschillende blauwe paaltjes de grond in. Dit deden ze in het weiland daar waar de komende jaren Sluis Empel wordt gebouwd.

Kinderen slaan paaltjes

100 Paaltjes

De paaltjes laten de ligging van de toekomstige Zuid-Willemsvaart zien en lopen dan ook door tot aan de Den Dungense brug. Voorafgaand aan de actie buiten kregen de kinderen in hun klaslokaal uitleg van Rijkswaterstaat over het project de omlegging van de Zuid-Willemsvaart. Daarna stonden alle groep 8 leerlingen buiten om de palen de grond in te slaan. Met ongeveer 100 paaltjes en 9 betonzuilen markeerden Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie WillemsUnie donderdag 20 oktober de omlegging van de Zuid-Willemsvaart in het landschap.

Informatieborden

Daarnaast zijn er informatieborden geplaatst over het project die uitleg geven en verwijzen naar het informatiecentrum. Op de plaatsen waar door de komst van bruggen en sluizen grote veranderingen ontstaan in het landschap, zijn borden geplaatst die dat toekomstbeeld met artist impressions laten zien. Op bijgaande foto is te zien hoe een leerling van de school een paal de grond in slaat. De middag is zeer succesvol verlopen. Alle kinderen waren enthousiast.