icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 juli 2012

Laatste liggers voor Ramspolbrug

Ondanks de warmte en de bouwvak wordt er op het project N50 Ramspolbrug nog hard doorgebouwd. Dinsdag 24 en woensdag 25 juli werden de laatste liggers over de vaargeul van het Ramsdiep gemonteerd.

Laatste liggers

Langste en zwaarste liggers

Met een lengte van 52,4 meter waren dit de langste en tevens zwaarste liggers van de hele brug. Met een doorvaarthoogte van 13 meter voor dit laatste veld kan het reguliere scheepvaart er gewoon onderdoor varen en voor scheepvaart hoger dan 13 meter is het val voor de laatste bouwperiode open gezet.

Montage bedieningsgebouw Ramspolbrug

Verder is afgelopen woensdag ook het bedieningsgebouw op zijn plek gehesen. Het gebouw werd op het eigen werkterrein van collega's Wessels Zeist gebouwd. Na transport over het nieuwe dek kon het op zijn plek worden gehesen op de al eerder geplaatste buispaal.

 

Kortom een succesvolle dag en weer een mijlpaal voor het project.