icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 06 oktober 2011

Meet & Greet Stg. Pioneering bij Combiplan Nijverdal zeer geslaagd

Op donderdag 29 september 2011 organiseerde Stichting Pioneering de Meet & Greet van de werkplaats Systems Engineering. Met een divers gezelschap, waaronder (civiele) bouwbedrijven, architecten, gemeenten, ingenieurs, adviseurs en aanverwante bedrijven uit de bouwkolom is het Combiplan in Nijverdal bezocht.

Nijverdal luchtfoto 2011

De combinatie Leo ten Brinke (Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Homij en Hegeman) werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan het verleggen van de rijksweg N35 en het bundelen van deze weg met het spoor tussen Almelo en Zwolle. In de toekomst komt de rijksweg samen met het spoor in een 1,5 km lange combitunnel te liggen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de tunnel en was deze mooie nazomerdag ideaal om een kijkje te nemen op de bouwplaats.

 

Het project is volledig met Systems Engineering opgepakt. Dit betekent o.a. dat alle eisen gestructureerd zijn vastgelegd, alle stakeholders in kaart zijn gebracht en  worden betrokken,  er oplossingsvrij is gespecificeerd (wat leidt tot optimale oplossingen) en er heldere verificatieplannen liggen waarmee eisen kunnen worden aangetoond.

 

De deelnemers zijn eersteen stuk langs de toekomstige tunnel rondgeleid door medewerkers van de combinatie Leo ten Brinke, waar zij tevens vanaf een uitkijktoren een goed overzicht van de bouwplaats kregen. Hierna heeft de groep zicht verplaatst naar De Kroon in Hellendoorn waar projectleider Robert Maat aanvullend heeft verteld over het project en met name de toepassing van Systems Engineering. De presentatie riep veel nieuwsgierigheid op onder de deelnemers en er vond naar aanleiding hiervan de nodige interactie plaats wat mede heeft geleid tot een enerverende middag. Geconcludeerd kan worden dat Systems Engineering vele voordelen biedt, zeker ook bij complexe en grote projecten zoals het Combiplan.

 

Stichting Pioneering maakt deel uit van het Cluster Bouw van het Innovatieplatform Twente, een initiatief dat financieel gedragen wordt door Provincie Overijssel en Regio Twente. Innovatieplatform Twente bestaat uit zes clusters en heeft als uitgangspunt dat innovatie leidt tot nieuwe bedrijvigheid.