icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 oktober 2012

Melkwegbrug geopend

De gemeente Purmerend heeft officieel de Melkwegbrug geopend. De zeer opvallende brug is gebouwd door Volker Staal en Funderingen (VSF).

Uitkijkpost

De brug zorgt voor een snelle verbinding voor fietsers en wandelaars. Maar Purmerend is ook een mooie uitkijkpost rijker: het hoge deel van de Melkwegbrug is 12 meter. De brug heeft daarnaast een laag brugdeel waarover fietsers en wandelaars snel over kunnen lopen. Dit deel kan open, zodat scheepvaart mogelijk blijft.

Tevreden

De Melkwegbrug is ontworpen door Next Architects. Het ontwerp is uitgevoerd door aannemer VSF, samen met KWS Infra (verhardingen). De gemeente geeft aan erg tevreden te zijn over de uitvoering en dat de brug binnen de gestelde termijn is opgeleverd. Voor de uitvoering is ondersteuning geleverd door IJbouw.