icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 juni 2014

Mooie win-win samenwerking 2de Julianasluis Gouda

Restmateriaal verminderen en socialer ondernemen. Bij de aanleg van de tweede Julianasluis in Gouda is het projectteam de uitdaging aangegaan.

Container

Projectleider Peter van Nes van Van Hattum en Blankevoort legde contact met het activiteitencentrum De Schakel. Dit is een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking, van de Gemiva-SVG Groep in Moordrecht.

 

Wekelijks bezoekt een vrijwilliger van het activiteitencentrum samen met twee cliënten de bouwplaats en nemen zij in overleg restmateriaal mee. Restmateriaal dat een tweede leven krijgt. Daarmee vervult het activiteitencentrum een rol in het streven van de provincie en Van Hattum en Blankevoort om de aanleg van de sluis zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.

 

De heer Van Driel, Persoonlijk begeleider; ‘Bij het activiteitencentrum is een grote tuin waar onze cliënten in werken. Zij gebruiken het gaas om planten tegen aan te laten groeien en van het hout maken we bijvoorbeeld meubels en plantenbakken die we verkopen.’

 

De Gemiva-SVG Groep is erg blij met deze mogelijkheid die de tweede Julianasluis hen heeft geboden.