icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 09 december 2013

MVO Netwerk Beton wint Green Deal award

De Green Deal Runner Up Award 2013 gaat naar de Green Deal Verduurzaming Betonketen van het MVO Netwerk Beton. Van Hattum en Blankevoort neemt namens VolkerWessels deel aan dit initiatief. In het MVO Netwerk Beton werken bedrijven, brancheorganisaties en andere betrokkenen aan de verduurzaming van de betonketen.

Runner Up Award Green Deal Beton
foto: Jan Willem Groen, Groen Fotografie Utrecht

Uitreiking

De uitreiking van de award werd bijgewoond door minister Henk Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur & Milieu. De minister prees de betonsector voor zijn inspanningen in de Green Deal Verduurzaming Beton. 

                            

 

Verduurzaming betonketen

De productie van cement - het belangrijkste bestanddeel van beton - veroorzaakt wereldwijd gezien 5% van de CO2-uitstoot. In Nederland ligt de uitstoot van de hele betonketen op zo'n 1,6% (meeting 2010). De sector zet zich in om zijn impact op het milieu verder te verminderen. Ook wordt gewerkt aan nieuwe technologie die het mogelijk maakt om de betonketen geleidelijk te veranderen in een betonkringloop.