icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 juni 2020

Nieuwe Boezembrug Halfweg open voor autoverkeer

Het hele weekend is er door de collega’s van éénN200 hard gewerkt aan de nieuwe Boezembrug. Sinds maandagmorgen is de nieuwe Boezembrug in Halfweg open voor autoverkeer. Per rijrichting zijn twee rijstroken beschikbaar. “De nieuwe Boezembrug is veel ruimer en overzichtelijker dan voorheen. De bocht is vloeiender dan bij de oude brug uit 1925. Ook komt Halfweg meer tot zijn recht”, aldus Jeroen Paap weginspecteur bij Rijkswaterstaat. Aannemerscombinatie ééN200 start woensdag 10 juni met de sloop van de noordelijke Boezembrug en bouwt ondertussen het voet- en fietspad op de nieuwe brug verder af. Eind van de zomer is de nieuwe brug helemaal klaar en kunnen ook voetgangers en fietsers via de nieuwe brug naar de overkant.

Eerste autorit over de brug vastgelegd

Voordat de brug is opengesteld, is de weginspecteur over de gloednieuwe brug heen gereden om te controleren of alles veilig en opgeruimd is. Deze eerste rit is vastgelegd. Zo krijgt de kijker alvast een eerste indruk van het rijden op de nieuwe Boezembrug. Vanwege corona is een feestelijke ingebruikname van de brug nu niet mogelijk.

Sloopwerkzaamheden oude brug

Op de nieuwe Boezembrug gelden nu nog snelheidsbeperkingen vanwege de sloop van de noordelijke Boezembrug. Deze sloopwerkzaamheden kunnen mogelijk voor hinder zorgen. De sloop is naar verwachting deze zomer afgerond. Zolang ééN200 werkt bij de Boezembrug kunnen er geen boten onder de doorvaart van het Zijkanaal F door varen.

Van Hattum en Blankevoort werkt met KWS samen aan project de Nieuwe N200.