icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq
Nieuws · 19 januari 2012

Nieuwe Ramspolbrug (N50) krijgt steeds meer vorm

Anderhalve meter breed, bijna 2 meter hoog en ruim 50 meter lang: dat zijn de afmetingen van de liggers voor de nieuwe energiezuinige Ramspolbrug. Vanaf donderdag 19 januari worden de eerste liggers op de pijlers van de nieuwe Ramspolbrug gemonteerd. De liggers oftewel de dragers van het wegdek, wegen zo'n 150 ton.

Door de grote omvang van de liggers worden ze over het water getransporteerd. Grote kranen leggen ze één voor één op hun plek. Per ligger duurt dat ongeveer anderhalf uur. Gefaseerd worden in totaal 210 liggers aangebracht. De laatste liggers worden deze zomer gemonteerd.

Betere doorstroming

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Ramspolbrug. Deze nieuwe brug heeft een doorvaarthoogte van 13 meter, waardoor de brug veel minder vaak open hoeft. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer over de weg èn over het water. De nieuwe Ramspolbrug is een unieke energieneutrale brug, die een groot deel van zijn eigen energie opwekt. De nieuwe Ramspolbrug wordt begin 2013 in gebruik genomen.