HomeOver onsNieuws Officiële opening cultuurcentrum Zinder Tiel

Officiële opening cultuurcentrum Zinder Tiel

Actueel | In de media

Het cultuurcentrum Zinder in Tiel is officieel geopend. Gebouwd door VolkerWessels is het centrum voor plek voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie. Zinder is een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix verricht de openingshandeling.

Ontwerp en bouw

Het project Westluidense Poort omvat het cultuurgebouw Zinder, een cultuurplein en een ondergrondse parkeergarage en is ontworpen door architect De Zwarte Hond. Het cultuurgebouw is in twee delen opgedeeld: een rustiger ingetogen natuurstenen deel en een expressief goudkleurig deel. Van Hattum en Blankevoort bouwde de parkeergarage voor dit cultuurgebouw. Binnen het totale project werkten zij samen met diverse VolkerWessels ondernemingen; Stam + De Koning (cultuurcentrum) en HOMIJ Technische Installaties (technische installaties) en Gebr. Van Kessel (cultuurplein).

 

Bekijk de film over de bouw van de parkeergarage.

Feiten en cijfers van het project

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Start realisatie Westluidense Poort

Actueel | Persberichten

Met de onthulling van het officiële bouwbord is stilgestaan bij een markant moment in de ontwikkeling van de Westluidense...

+