icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 oktober 2017

Officiële opening cultuurcentrum Zinder Tiel

Het cultuurcentrum Zinder in Tiel is officieel geopend. Gebouwd door VolkerWessels is het centrum voor plek voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie. Zinder is een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix verricht de openingshandeling.

Ontwerp en bouw

Het project Westluidense Poort omvat het cultuurgebouw Zinder, een cultuurplein en een ondergrondse parkeergarage en is ontworpen door architect De Zwarte Hond. Het cultuurgebouw is in twee delen opgedeeld: een rustiger ingetogen natuurstenen deel en een expressief goudkleurig deel. Van Hattum en Blankevoort bouwde de parkeergarage voor dit cultuurgebouw. Binnen het totale project werkten zij samen met diverse VolkerWessels ondernemingen; Stam + De Koning (cultuurcentrum) en HOMIJ Technische Installaties (technische installaties) en Gebr. Van Kessel (cultuurplein).

 

Bekijk de film over de bouw van de parkeergarage.

Feiten en cijfers van het project