icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 juli 2018

Officiële opening nieuwe Beursplein

Het nieuwe Beursplein is vrijdag 13 juli feestelijk geopend. Van Hattum en Blankevoort bouwde de gloednieuwe fietsenstalling onder het plein met plek voor 1.700 fietsen. 

Ingang garage

Ruime, lichte stalling

De stalling aan het Damrak is ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism en is ruim en licht met een 4,5 meter brede natuurstenen trap met gootjes als entree. De tweede toegang – die niet met de fiets toegankelijk is – is aan het begin van de Beursstraat. Vrije plekken zijn bij elk gangpad aangegeven. De eerste 24 uur zijn gratis en er is dag en nacht toezicht.  Met de opening van de fietsenstalling Beursplein is parkeren op straat in het gebied van Damrak en Rokin niet meer toegestaan. Zo krijgen ook hier de voetgangers meer ruimte. Zusterbedrijf KWS was binnen dit project verantwoordelijk voor de inrichting van het Beursplein.

Opening met Dijksma

Grandeur van Berlage terug

Wethouder Sharon Dijksma (Mobiliteit): “Het Beursplein plein heeft weer de grandeur van Berlage. Terug zijn de fonteinen en de monumentale lantaarnpalen. We slaan twee vliegen in een klap met een comfortabele stalling voor 1.700 fietsen onder het plein en een oase van rust erboven naast het drukke Damrak. Op het Beursplein zijn afgelopen tijd metershoge hemelbomen (Ailanthus altissima) geplant en langs het Damrak staan nu zeven rode Iepen. Amsterdam heeft er weer een prachtig ruimtelijk en groen plein bij.” 

Project Rode Loper

Beursplein is onderdeel van project de Rode Loper. Ook Damrak, Rokin, Muntplein en Ferdinand Bolstraat zijn al geopend. Hierna volgden Rokin, Muntplein, Ferdinand Bolstraat, en Vijzelgracht.