HomeOver onsNieuws OpenIJ wint PFI Award

OpenIJ wint PFI Award

Financieel | Persberichten

Het Zeesluis project bij IJmuiden heeft een PFI Award gewonnen. Dat gebeurde in de categorie European PPP Deal of the Year (Europese Publiek Private Transactie van het Jaar). Het OpenIJ consortium, geleid door VolkerWessels, DIF en BAM PPP/ PGGM won dit project in augustus van afgelopen jaar.

PFI Award 2015

PFI award

De award is mede toegekend omdat het hier, met een sluis, een nieuwe sector voor PPS (Publiek private Samenwerking) betrof. Ook de grootte van het project, de omvang van de betrokken bankengroep en de innovativiteit van de technische oplossing, maakte dat OpenIJ als winnaar uit de bus kwam.

 

De PFI award wordt uitgereikt door Project Finance International, een van de wereldwijd meest gerenommeerde uitgevers op gebied van project financiering. Op dit jaarlijks terugkerende evenement worden juist die projecten uitgelicht die zich in het afgelopen jaar hebben onderscheiden door hun omvang, complexiteit, bijdrage aan maatschappelijk belang, aantal betrokken partijen.

Zeesluis Ijmuiden

Zeesluis IJmuiden

De nieuwe, grotere zeesluis moet de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren en de economie in de regio stimuleren. Dat kan door aanleg van een getij-onafhankelijke sluis voor de steeds groter wordende zeeschepen. De nieuwe zeesluis wordt 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep. De bouw start begin 2016, de nieuwe zeesluis is eind 2019 beschikbaar voor de scheepvaart. OpenIJ is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van de nieuwe zeesluis gedurende 26 jaar.

Betrokken VolkerWesselsbedrijven

VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort, Vialis en VolkerStaal en Funderingen leveren een bijdrage aan de bouw van de nieuwe zeesluis IJmuiden.

 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Opdracht nieuwe Zeesluis IJmuiden definitief naar VolkerWessels en consortium partners...

Actueel | Persberichten

Rijkswaterstaat heeft de bouw van de nieuwe zeesluis IJmuiden bij de ingang van het Noordzeekanaal gegund aan consortium...

Sluis Operatie Centrum nieuwe zeesluis IJmuiden bereikt hoogste punt

Actueel | Persberichten

Op het bouwterrein van de nieuwe zeesluis in IJmuiden ging donderdag 4 oktober de vlag in top op het Sluis Operatie Centrum...

+