icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 juli 2018

Opening Ipenslotersluis Amsterdam

Donderdag 19 juli is de vernieuwde Ipenslotersluis aan de Diemerzeedijk in Amsterdam officieel in gebruik genomen. Van Hattum en Blankevoort bouwde de sluis die twee keer zoveel water kan afvoeren dan zijn voorganger.

Opening Iepersloter

Sander Lodder, vestigingsdirecteur Van Hattum en Blankevoort overhandigde de sluis aan Gerard Korrel, dagelijks bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Klaar voor de toekomst

Afgelopen jaar heeft Van Hattum en Blankevoort de Ipenslotersluis grondig verbouwd. De Diemerzeedijk voldoet daarmee weer aan de veiligheidsnormen en zorgt voor droge voeten in Amsterdam en omgeving. De nieuwe Ipenslotersluis, een zogenaamde spuisluis, is groter dan de oude en kan twee keer zoveel water afvoeren. Normaal gesproken wordt, bij hoog water in Amsterdam en het achterland, overtollig water afgevoerd via de sluis en het gemaal in IJmuiden. Als het afvoeren van overtollig water naar de Noordzee bij IJmuiden moeilijk gaat, kan de Ipenslotersluis bijgezet worden om water af te voeren naar het IJmeer. De nieuwe sluis neemt ook de afvoerfunctie van de Diemerdammersluis over. Deze sluis blijft in de dijk liggen en is afgedamd.