icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 26 juni 2014

Opening Mauritshuis vrijdag 27 juni

Het uitgebreide en gerenoveerde Mauritshuis in Den Haag opent op vrijdagmiddag 27 juni met een feestelijke openingsceremonie de deuren van het museum.

Mauritshuis

Volker Staal en Funderingen realiseerde samen met Bébouw Midreth (beiden onderdeel van VolkerWessels) voor het Mauritshuis de uitbreiding van het complete ondergronds casco. Deze bestaat uit de ondergrondse funderingen, de bouwkuipen en de ruwbouw voor de uitbreiding van het museum.

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis, Koninklijk Kabinet van Schilderijen, deelt het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. De collectie wordt getoond in een fraai 17de-eeuwse gebouw en bevat iconische schilderijen als Vermeers Meisje met de parel en Gezicht op Delft, Rembrandts laatste Zelfportret en Anatomische les, De stier van Paulus Potter, Het oestereetstertje van Jan Steen en Het puttertje van Carel Fabritius. Tijdens de verbouwing is de collectie te zien in verschillende musea in binnen- en buitenland.