icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 05 februari 2013

Van Hattum en Blankevoort neemt deel aan de Bouw Oriëntatiedagen

De Bouw Oriëntatiedagen laat hbo-studenten Bouwkunde en Civiele Techniek kennis maken met de uitvoerende bouw. Op vrijdag 8 februari bezoeken studenten van de Hogeschool Windesheim het project Combiplan Nijverdal.

Spoortunnel foto: Emile Willems
Foto spoortunnel (door Emile Willems)

Combiplan Nijverdal

Samen met VolkerWessels organiseert Van Hattum en Blankevoort bij het project Combiplan Nijveral een interessante en educatieve dag voor de studenten. Ongeveer 20 studenten van Hogeschool Windesheim uit Zwolle bezoeken het project. In de ochtend krijgen zij een uitgebreide toelichting over het project en gaan ze het proejct bekijken. In de middag krijgen ze een aantal probleemcases voorgeschoteld. Op deze dynamische manier maken ze kennis met de uitdagingen in de uitvoerende bouw.

Interesse in techniek vergroten

De Bouw Oriëntatiedagen zijn een initiatief van Bouwend Nederland met als doel om hbo-studenten Bouwkunde en Civiele Techniek een realistisch beeld te geven van de functies in en facetten van een bouwbedrijf. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren niet bekend zijn met de mogelijkheden die de bouw biedt; daarom denken ze niet zo snel aan een loopbaan in de sector.

 

Het biedt Van Hattum en Blankevoort en VolkerWessels de mogelijkheid om in gesprek te komen met potentiële medewerkers. De Bouw Orientatie dagen is een initatief van Bouwend Nederland.

Meer weten...