icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 31 mei 2012

Plaquette Betonprijs onthuld

Nadat Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels, vorig jaar de betonprijs ontving in de categorie Beton en Samenleving, is op 31 mei de bijbehorende plaquette onthuld op het winnende project A2 Holendrecht-Utrecht.

De betonplaquette heeft een mooie plek aan een van de kenmerkende geluidsschermen gekregen. Betrokken partijen werkten mee aan de onthulling ervan.

Rekening met omgeving

Het project ‘geluidsscherm A2' tussen Holendrecht en Oudenrijn houdt in hoge mate rekening met de omgeving. Daar waar we allemaal uit eigen ervaring kunnen zien dat het op vele plaatsen mis kan gaan, zijn de ontwerpers er hier in geslaagd, om ‘een Gesamtkunstwerk‘ te realiseren.

Functionaliteit, techniek, esthetiek en beeldende kunst aan beide zijden van het scherm zijn enerzijds een lust voor de ogen van de automobilist, zowel rijdend als stilstaand. Maar dat geldt anderzijds dus ook voor de wandelaars en bewoners aan de andere kant van het scherm. De ontwerpers bewijzen hiermee dat je van een geluidscherm ook kunt genieten.

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: Rijkswaterstaat;
  • Architect: Alette van Aalst & Partners, Paul Wintermans, Quist Wintermans Architecten, Paul van der Ree, StudioSK;
  • Constructeur: Lincon Ingenieursbureau Betonconstructies, IV Infra/Spanbeton DHV;
  • Aannemer: KWS, Boskalis, Mourik Van Hattum en Blankevoort, Vobi Beton- en Waterbouw, Holland Scherm, Dura Vermeer Besix;
  • Andere betrokkenen: Leveranciers liggers - Spanbeton; Leverancier geluidsschermelementen - Romein Beton.